Durgut » Genel

Web sitesi yapmak istersek...

(9 mesaj(lar))
  1. elifayse

Üye

Merhaba Fatih Hocam,

Eger web sitesi yapmak istiyorum ve sizin orneklerinizden ogrendigim birkac seyi yapmak,bu web sitesinde kullanmak istiyorum.sorun olur mu? Hani boyle lisans hakki gibi konular var ya,o yuzden sormak istedim. Acikcasi bilmiyorum yasal mi degil mi sizin icin sorun olur mu?

Bir de, yine eger web sitesi yapacaksam ve database ile ilgili de birseyler yapicaksam, hani basit query'ler anlaminda, o zaman SQL server lazim olucak bana. Ama ben web sitesini deneme amacli yapacagim.Oyle herhangi birisi ya da bir firma icin falan degil. Dolayisiyla bedava yapabilecegim yani boyle http://www.abc.com gibi ozel bir domain almadan, oyle basit bir site yapacagim icin bu tarz yerler bana SQL server'larini mi kullandiracaklar, nasil olucak, ben datalarimi nerde saklayabilicem? Heralde local'deki kendi pc'imde kurulu olan SQL de saklamicam di mi? Sonucta benim pc'im 7/24 acik bi pc degil. Nasil oluyor bu database isleri web sitelerinde?

cevabiniz icin cok Tesekkurler,

elif

1 year önce #
  2. orhanturk

Üye

merhaba ayşe hanım bu konu için ilk önçe kendi sisteminiz üzerinde bir lab ortamı kuralumu saglıyabiliyormusunuz kendi sisteminiz üzerinden IIS 7 ve ya daha alt sürümü de olabilir,Database için ise SQLSERVER MYSQL ORACLE w.ss önçelikle kendi bilgisayarınız üzerinden gerekli test calışmaları yapın daha sonrada bir hosting firmasıyla calışmaya başlıya bilirsiniz örnek bir alan adı ve bir de hosting paketi alarak kurmuş olduğuz ortamdaki web sitenizi artık kendi hosting paketinize upload ederek gerekli calışmaları buradan yapabilirsiniz daha detay bilgi için arada elimden geldikçe destek veremeye calışırım iyi calışmalar kolay gelsin

1 year önce #
  3. elifayse

Üye

zaman ayirip bana cevap yazdigin icin cok tesekkur ederim orhanturk.

acikcasi kendi sistemim(bilgisayarim) uzerinde yaptigim tek sey Visual Studio da fatih hocanin yaptigi ornekleri denemek ve SQL connection'ini acik tutmak. Senin bahsettigin gibi IIS ile ilgili hicbir sey yapmadim. Zaten IIS konusunu hic bilmiyorum. Demek ki IIS de ogrenmem gerekiyormus. Bildigin iyi bir site var mi IIS ile ilgili? Google'da ben de arastirip bir suru kaynak bulurum tabiki ama senin tavsiye edebilecegin bir site varsa onu daha dikkatli inceler okurum.

Hosting paketi demissin. Acaba deneme amacli birseyler yapacagim icin bana bedava Hosting paketi verecek site olur mu? Malum gunumuzde bedava hicbirsey kalmadi :/

cevabin icin cok sagool

ayse

1 year önce #
  4. orhanturk

Üye

nedemek ayşe hanım bişeyler katabilmişsem sevindim ilk önçelikle iis 7 detaylı video anlatımları buradan bakabilirsin http://learn.iis.net/ free asp.net hosting paketi içinde buradan takip edebilirsin http://www.aspspider.com/ internete bir takım başka sitelerde bulabilirsin ben sadece şuan bunu yazdım ve bir web sitesini yap istiyorsan bence ilk önçe buradaki konuları baştan sona takip edersen bir web sitesinin standart şablonu nelerdir web sitesi hazırlarken nelere dikkat edilmeli w.ss konuları da buradan takip edebilirsin http://www.w3schools.com/ şimdilik gerekli araçlar elinde daha detaylı bilgiler olursa cwp dönmeye calışırım iyi calışmalar kolay gelsin arkadaşım..

1 year önce #
  5. elifayse

Üye

yukardaki mesajin icin cok sagol.

az once fatih hocanin siteden kaldirdigi PLSQL video'lari ile ilgili konuya yazdigin mesaji gordum. Biliyorum, fatih hoca artik o video'lari yuklemicek. Ben sordugumda ne yazıkki o videoları tamamen sildim, ama bildiğim kadarıyla o videoları daha önceden indirenler var, galiba dijibil diye bir site var,orda olabilir oraya bir bak istersen. Yardım edemediğim için kusura bakma demisti. hani privately bir yerden paylassan -sadece ben download ederim, bitince de hemen sileriz. olurmu? soz veriyorum hemen download ederim. :(lutfenn

1 year önce #
  6. orhanturk

Üye

sana ulaşabilecegim bir mail adresi varmı ben hotfile yüklemeyi yapınca sanada haber veririm oradan cekersin sanada uygunsa haber bekliyorum bana bu mail adresinden ullaşabilirsin ayşe orhan@orhanturk.com.tr ...

1 year önce #
  7. elifayse

Üye

tabii tabii cok sagol orhan turk. benim mail adresim elifayse13@yahoo.com
    Hatta sana simdi bir tane e-mail gonderecegim. Boylelikle benim adresimi contact'larina da ekleyebilirsin. Cok sagol orhan turk.gercekten cok icten soyluyorum Allah senden razi olsun:)

1 year önce #
  8. orhanturk

Üye

nedemek arkadasım sonucunda biz burada bir birimize yardım etmezsek kim kime yardım edecek degilmi ben tşk ederim sana kendimden bişeyler katabilmişsem ne mutlu bana arkadaşım..

1 year önce #
  9. erhn

Üye

Merhaba
    Plsql videolarını bizim içinde geçici bi süreliğine upload edebilirmisiniz?

1 year önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.