veri tabanına saklamanı tavsiye ederm sanılanın aksine dosya olarak cekmek ile sql server(ben sql serverde denemiştim) arasında performans farkı olmuyor "trace=true" yaparak aradaki farkı da test edebilirsiniz. veri tabanı dediğim mahlukat bir kolonda 4 gb resim saklayabilecek kapasitede ve yanılmıyorsam karayollarının tüm harikaları 2 ser gb parçalar halinde veritabanında saklı 2 gb de bile (bu sistemi yapan üstadın testine göre) de fark olmadığını söylemişti. kaldı ki veritabanında saklamanı öneririm cünki en basiti veri bütünlüğü ve koruması daha iyi sql server veya mysql serverdeki verileri kurtarmak dosya bazında kurtarma yapmaktan daha kolay diyelim siteyi taşıyacaksın.
alırsın veritabanın götürür ilgili siteye import edersin scripti ftp ile upload edersin bitti. ancak öbür türlü resimleri taşıman gerekir tasıma esnası bozulsa birsey olsa silinse hacker gelse ucursa sıkıntı. ayrıca diyelim resmi sileceksin gidip o resmi file.Exists() ile bulcak var mı bakcan silcen uploadlar esnasında isimler cakisabilir onu kontrol etcen yahut isimlendirip save edeceksin ıvır zıvır.
Veri tabanları terabaytlarca veri yükünün üzerinden rahatlıkla gelebilirler ona uygun hızda ve algoritmada yapılıyorlar.
misal resmi aspx olarak değilde ashx (generic handler di galiba) ile getiri listelersen daha hızlı oluyor ashx in yaşam döngüsü daha kısa microsoftun sitesinde görmüştüm arastırınca öğrenmiştim. vs vs
2.bir ek msdn deki yazılara göre @@IDENTITY yerine SCOPE_IDENTITY() kullanımını tavsiye ediyorlar