Durgut » ASP.NET

membership masterpage de hata veriyor

(3 mesaj(lar))
  1. mahoni

Üye

membership yapısını öğrenmeye çalışıyorum. herseyi videodaki gibi yaptım (2. video) normal asp.net sayfalarında sorunsuz çalışıyor ancak masterpage den üretilen contentpagelerde şu hatayı alıyorum

'site' benim masterpage imin adı. build ettiğimde bir hata almıyor.

Server Error in '/' Application.
    --------------------------------------------------------------------------------

Compilation Error
    Description: An error occurred during the compilation of a resource required to service this request. Please review the following specific error details and modify your source code appropriately.

Compiler Error Message: CS0426: The type name 'Site' does not exist in the type 'System.Web.Security.Membership'

Source Error:

Line 137: }
    Line 138:
    Line 139: [TemplateContainer(typeof(Membership.Site))]
    Line 140: [TemplateInstanceAttribute(System.Web.UI.TemplateInstance.Single)]
    Line 141: public virtual System.Web.UI.ITemplate Template_head {

9 months önce #
  2. mahoni

Üye

Sorun çok ilginç bir yerden cıktı :S Projenin adını Membership koymuştum dolayısı ilee Membership class i ile karışmış. Membership clasinda Site diye bir property yok :) derken hata veriyor .
    Türkçe isim vermekte yarar var. bu da kulağıma küpe olsun.

9 months önce #
  3. fatihdurgut

Yönetici

Merhaba Mahomi,

Aslinda turkce isim verirken turkce karakter kullanmazsan cok iyi olur, cunku turkce karakterler ile yazdigin degiskenler ve siniflar turkce dil seti kurulu olmayan makinalarda build olmayabilir. Sorunlar yasayabilirsin. Sorunu cozmene sevindim.

Saygilar,
    Fatih.

9 months önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.