Durgut » ASP.NET

MasterPage ile ilgili video

(5 mesaj(lar))
  1. elifayse

Üye

Fatih hocam,

Ayni video'daki gibi yapmaya calistim ama MasterPage'i yaptiktan sonra ve yeni web sitesi olusturmak icin Proje uzerinde sag tikla, Add New Item ve web form 'u tikladiginda bana sizin videonuzdaki gibi "select a master page" diye birseyler cikmadi. sonra dusundum acaba sizin kullandiginiz VS'in versiyonu ile benimki farkliysa ondan olabilir mi diye? Bu arada ben VS2008 kullaniyordum sonra VS2005'e downgrade ettim. Ayni seyleri yine denedim. Yok, cikmiyor. En sonunda acaba ben kendim code bazinda birseyleri ekleyerek bu MasterPage olayini sayfamda set edebilir miyim? diye dusundum. Yeni bir sayfa olusturdudumda Default.aspx veya Blog.aspx ... en tepedeki satiri

<%@ Page Language="C#" AutoEventWireup="true" MasterPageFile="~/MasterPage.Master" CodeBehind="Blog.aspx.cs" Inherits="KisiselSayfam.Blog" %>

diye yaptikca MasterPage'ler olusturdugum sayfalara gelmeye basladi ama bu sefer de ContentPlaceHolder 'lar sanirim olmadi.
    <asp:ContentPlaceHolder ID="MainContentPlaceHolder" runat="server">
    </asp:ContentPlaceHolder>

Kisaca sorumu sormam gerekirse, en basinda neden Select a master page benim yeni olusturdugum projelerde onume cikmiyor. Olusturdugum master page'i, olusturduktan sonra projelere niye cikaramiyorum?

7 months önce #
  2. fatihdurgut

Yönetici

Merhaba Elif,

Sayfayı oluşuturuken sayfanın adını yazdığın yerin hemen yanında "Select Master Page" diye bir checkbox olması gerekiyor. Bu checkbox'ı işaretlediğinde masterpage seçebilirsin.

İyi Çalışmalar,
    Fatih.

7 months önce #
  3. elifayse

Üye

:) onu video'da da gormustum fatih hocam tabiki de, sorun o checkbox'in gelmemesi. yeni web sayfa olusturmaya calistigimda tek secenegim ona bir Name atamak ,baska bir secenegimin,checkbox'in falan gorunmemesi.

acaba versiyon farki mi diye dusunuyordum. bu video'lari kaydederken kullandiginiz Visual Studio'nun versiyonunu neydi?

yardiminiz icin simdiden tesekkurler:)

iyi calismalar

7 months önce #
  4. fatihdurgut

Yönetici

Actigin projenin web application degilde web site oldugundan emin misin ? birde framework olarak 2.0 ve uzeri olmasi gerekiyor. Benim kullandigim versiyon 2008 pro edition.

6 months önce #
  5. elifayse

Üye

Actigim projenin web application olmasi yuzunden bu sorun ile karsilasmisim. sorun halloldu. tesekkur ederim:)

6 months önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.